Hur rengör/underhåller jag mina vakuumfästen?
Rengör vakuumkudden med diskmedel och en mjuk trasa eller svamp. Se till att det inte finns någon smuts eller skräp på förseglingskanten (den nedre yttre kanten av vakuumkudden) på dynan. Inspektera tätningskanten för hack eller skärsår – ett hack eller skär gör att luft läcker ut under koppen och din SeaSucker håller inte vakuum. 

En vakuumkudde med ett hack eller skär ska bytas ut. Vakuumpumpen bör rengöras regelbundet, särskilt om den regelbundet utsätts för saltvatten eller används i en dammig miljö.

För att rengöra pumpen, dra kolven rakt ut ur pumpcylindern. Rengör cylinderns insida med diskmedel och en mjuk trasa eller pappershandduk. Se till att du torkar ut cylindern – eventuellt vatten som finns kvar där kan få pumpen att göra ett poppande ljud när den pumpas och kan störa pumpens backventilfunktion. Kolven ska torkas ren och den svarta gummitätningen i spetsen av kolven ska smörjas om med ett tunt lager silikonbaserat gelsmörjmedel. Vi använder LubeTube-märkesolja för detta. Tryck tillbaka kolven i cylindern och pumpa den några gånger så att den sitter ordentligt och fördelar smörjmedlet.

Hur länge håller min SeaSucker?
Det finns ingen tidsgräns för våra vakuumfästen. Det beror delvis på ytan du fäster på, skicket på vakuumfästet, belastningen du lägger på det och andra faktorer. När det gäller ytor att fästa på, var vakuumfästen i allmänhet utformade för att bära stora glasskivor och andra fasta ytmaterial, så slätare, plattare ytor är idealiska. Rena ytor och rena SeaSuckers går långt för att maximera hålltiden. I vilket fall som helst, om vakuumfästet börjar tappa lite vakuum, kommer det att varna dig så att du kan få det tillbaka till full effekt innan det lossnar. Som du säkert redan vet kommer vakuumpumpens kolv att vända sig och sträcka sig från pumpcylindern när den börjar tappa kraft. När du väl ser det orangea indikatorbandet är det bara att pumpa om din SeaSucker.

Hur lång är garantin och vad täcker den?
Vår grundgaranti var tidigare bara ett år, men dessa saker är så tillförlitliga att vi har utökat den till en livstidsgaranti. Det täcker den ursprungliga köparen mot defekter i material och utförande.

Hur returnerar jag en produkt som jag köpt online?
Om du köpte din SeaSucker från en av våra återförsäljare och vill returnera den för återbetalning, returnera den till butiken där du köpte den. Om du vill att vi ska reparera eller byta ut en SeaSucker på grund av skador eller defekter, finns vår garanti- och returprocess .

Säljer du reservdelar?
Självklart gör vi det – vi vill att du ska kunna använda din SeaSucker på obestämd tid! Pads och pumpar, tillsammans med ett urval av tillbehörsdelar, finns här.

Behöver jag rengöra ytan jag ska fästa min SeaSucker på?
Rengör bort eventuell ytsmuts från monteringsytan innan du fäster din SeaSucker. Medan du håller på, se till att tätningskanten på vakuumkudden också är ren. Du behöver inte rengöra monteringsytan med spritservetter, som en alltför entusiastisk kund sa till oss att de gör, men en snabb avtorkning med en våt pappershandduk eller servett skulle inte skada.

Kommer solen att skada min SeaSucker?
Alla SeaSucker vakuumfästen har UV-hämmare inbyggda, så de är gjorda för att hålla. Men UV-strålar bryter så småningom ner nästan alla typer av gummi eller plast, så förvara dina SeaSuckers från solen när de inte används.

Kan jag använda min SeaSucker i regnet?
Absolut. Ibland säger vi ”blötare är bättre” här,  SeaSuckers håller vanligtvis bättre när de är våta, så regnet är inga problem.

Hur tar man bort en SeaSucker när den väl är ansluten?
Använd fingret och lyft bort kanten på vakuumkoppen från monteringsytan genom att dra den t-formade fliken på toppen av vakuumkudden uppåt och mot mitten av vakuumfästet. När kanten på vakuumkudden väl har lyfts bryts vakuumförseglingen och du kan ta bort din SeaSucker.

Hur ska jag förvara mina SeaSuckers när jag inte använder dem?
Varje SeaSucker vakuumfäste kommer med ett skyddande lock. Sätt tillbaka locket på vakuumkudden när du inte använder den. Se till att trycka in kanten på vakuumkudden hela vägen in i locket; om den inte sitter helt i locket kan kanten på koppen deformeras och göra det svårt att fästa din SeaSucker nästa gång du använder den. Om det händer, låt din SeaSucker sitta på en plan yta som en bänkskiva i några timmar tills deformationen löser sig. Även om vi lägger en UV-hämmare i gummit och plasten vi använder är det en bra idé att förvara din SeaSucker inne eller i skuggan eftersom solen så småningom dödar allt.

Var tillverkas SeaSuckers?
Vår fabrik ligger i soliga Bradenton, Florida. Vi tillverkar, monterar och paketerar våra produkter här. Vissa delar tillverkas utanför vår fabrik, men vi köper nästan allt vi inte tillverkar själva från tillverkare i USA. Våra produkter tillverkas i USA!

Är det okej att använda mitt ställ i kalla temperaturer?
Ja, men tänk på att när du tar bort ditt ställ efter att ha använt det i kylan, måste du värma upp det igen till nära rumstemperatur innan gummit är tillräckligt böjligt för att göra en solid tätning mot monteringsytan. Vid varmt väder rekommenderar vi också att du blöter tätningskanten på ditt ställ innan du fäster. GÖR INTE DETTA I TEMPERATURER MED FRYSNING ELLER NÄSTAN-FRYST. Vakuumkoppen kommer att frysa till ytan på din bil, vilket kommer att förhindra att vakuumpumpen och backventilen fungerar korrekt. Dessutom, om du torkar din bil ren i kylan, se till att torka den innan du sätter fast din ställning.

Kan jag använda Komodo för mountainbikes?
Komodo är endast gjord för landsvägscyklar. Mountainbikes har en något längre hjulbas än landsvägscyklar och är vanligtvis för långa för Komodo. Den längsta gaffel-till-hjul-avståndet som passar på en Komodo är 29,5″. Gaffel-till-hjul-avståndet beräknas genom att mäta från mitten av din cykels främre nav till punkten på ditt bakdäck (på sidan närmast din vev /kedjekransar), 6 tum upp från marken.

Hur mycket kan jag lasta mina Monkey Bars?
Monkey Bars är verkligen en uppsättning takstänger som kan fästas på nästan vilken bil som helst, så vad du än kan fästa på dessa barer är i allmänhet okej. Förutom paddelbrädor och surfbrädor använder folk våra ställ för att bära kajaker, kanoter, stege och timmer, bland annat. ca 75kg

Kan jag använda SeaSucker-ställ på bakrutan på min halvkombi eller SUV?
Kanske. Att fästa din ställning på bakrutan är ett bra sätt att hålla dina cyklar, men bara om din baklucka är mestadels rak upp och ner. Om bakrutan är vinklad kan din cykels kedjering vidröra luckan, vilket skulle förstöra din lucka och kanske förstöra din kedjering.

Vad händer om min cykel har ett genomgående gaffelfäste?
Inga problem. Vår nya HUSKE gaffelfäste är gjord för att enkelt byta från ett nav till ett annat. Heck, det hänvisas till och med i produktens namn: HUbs Standards Keep Evolving. Om du skaffar en ny cykel med ett annat nav, eller om tillverkarna stoppar en ny i våra gemensamma halsar nästa säsong, kommer vi bara att designa en ny HUSKE-plugg för att få den att fungera med den befintliga HUSKE-basen. Den fantastiska nyheten är att alla nya ställ kommer med det fantastiska HUSKE gaffelfästet. Gamla ställ kan eftermonteras eftersom det använder samma bulthålsmönster som vårt gamla gaffelfäste.

Vad händer om jag har en Cannonade Lefty-gaffel?
Du måste skaffa en Fork Up Lefty Adapter .

Vilken typ av rack ska jag skaffa om jag har en cabriolet?
Om du har en cabriolet rekommenderar vi den utmärkta, vackra och dyra Komodo. Komodon håller hela cykeln från bilen, så till skillnad från Talon/Mini Bomber/Bomber behöver ditt bakhjul inte landa någonstans på fordonet.

Hur gör jag för att förhindra att någon idiot stjäl mina cyklar?
Cykelstölder ryck finns överallt, så skaffa en av våra kabelankare för att låsa din cykel till din bil.

Ska jag ta av min SeaSucker när jag inte använder den?
1. Ja, för att någon kan stjäla den. Det har hänt – vi får samtal och mejl från stackars själar i hopp om en stöld-ersättningsrabatt. 2. Varje ställ på din bil utan en cykel i den kommer fortfarande att påverka din gassträcka negativt (så mycket som 5 mpg!) 3. Det är så enkelt att ta bort och montera om, bara ta av det när du är färdig med det. 4. Det är alltid trevligt att låta dina vakuumkuddar vila och gå tillbaka till sin ursprungliga konkava form.

Kommer mitt SeaSucker-ställ att skada min bils finish?
Nej. Men, fäst inte SeaSucker på en nyvaxad yta förrän den har hunnit härda, 

Vi rekommenderar inte att du använder våra produkter på folierade fordon. Våra
tester visar att våra vakuumkoppar kommer att dra en bubbla i foliet
när de fästs, vilket lyfter upp omslaget och inte är en säker fästpunkt
för en SeaSucker.

För att få det att fungera har vissa personer tagit bort folien precis där vakuumfästena kommer att sitta på deras fordon. Men du kan absolut använda ett SeaSucker-ställ på en keramisk belagd bil.

Vad händer om mina styren vidrör varandra när jag använder min Mini Bomber eller Bomber?
Du har två alternativ – du kan helt enkelt vinkla ditt racks gaffelfästen för att ge ditt styre mer utrymme. Om du lossar ditt gaffelfäste från rackets däck kommer du att märka en rad hål. Dessa hål gör att du kan ändra positionen på ditt gaffelfäste, för att vinkla det på ett sådant sätt att du får mer utrymme mellan cyklarnas stänger.

Hur förhindrar jag att min pedal slår i taket när min cykel är monterad?
Ett enkelt sätt är att rikta in din pedalarm med din kedjestag och kardborre din pedalarm mot kedjestaget. För närvarande levereras ställningar med denna remstandard..

Var ska jag fästa mitt SeaSucker cykelställ?
Montera aldrig din ställning så att din cykel kommer att vara i sidled eller bakåt på ditt fordon. Det är helt enkelt inte tillåtet i SeaSucker-universumet. Att bestämma var du ska montera ditt ställ beror dels på vilken typ av bil du har och delvis på vilket ställ du har. 

Om du har ett Hornet-ställ kan det bara monteras på bakrutan på en halvkombi eller SUV. Om du har ett Falcon-ställ kan det bara monteras på bakrutan på en pickup. Om du kör sedan och har en Talon, Mini Bomber eller Bomber, bör du montera ditt rack antingen precis bakom framrutan eller precis framför bakrutan. 

Vi gör detta för att det finns mer struktur och styrka i de flesta bilars tak i kanterna, vilket ger stativet den mest stabila möjliga monteringsplatsen. Om du kör en halvkombi eller SUV med en mestadels rak upp-och-ned baksida,

Var ska jag fästa mina SeaSucker Monkey Bars?
Vårt allmänna råd är att placera stativet så att vakuumfästena på de främre och bakre stängerna är så nära hörnen på din bils tak som möjligt. Vi gör detta för att det finns mer struktur och styrka i de flesta bilars tak i kanterna, vilket ger stativet den mest stabila möjliga monteringsplatsen.

Hur kan jag använda Flight Deck om jag har en genomgående axel?
Enkelt – du behöver bara en uppsättning av våra MTB-pluggar, som kommer med ovannämnda pluggar och ett axel med snabbkoppling för att tillfälligt konvertera ditt hjul till en snabbkoppling för användning i Flight Deck.

Kommer mina cyklar att flyga av min bil om jag kör för fort?
Även om SeaSucker-ställ är otroligt kraftfulla och gaffelmonterade ställ är extremt säkra, vill vi inte ta reda på det. Vi har hastighetstestat våra rack på en NASCAR-bana upp till cirka 140 mph, men det är uppenbarligen extremt. Vår rekommendation är att du följer alla angivna hastighetsgränser.

Påverkar Tesla Model 3-glasproblemet SeaSucker?
Vi är medvetna om problemet med Teslas glas och har skrivit upp särskilda instruktioner som finns här .