Vanliga frågor:

Hur fort kan man köra med ett SeaSucker ställ på taket ?

Vi har hastighetstestat våra ställ över 281 km/h, under kontrollerade förhållanden och med adekvata säkerhetsåtgärder.

Att gå över hastighetsgränsen bryter dock mot SeaSucker-garantin.

Du måste följa alla angivna hastighetsgränser och trafikförhållanden; om det inte finns någon angiven hastighetsgräns rekommenderar vi att du inte kör över 135 Km/h . Du måste anpassa din körstil och hastighet till vägförhållanden, väderförhållanden och belastningen på ditt SeaSucker-ställ.

Kommer det att fungera på vintern ?

Absolut. Ibland säger vi ”blötare är bättre” här, men ta det inte på ett konstigt sätt. SeaSuckers håller vanligtvis bättre när de är våta, så regnet är inga problem. När det gäller snö och kyla, tänk på att om du tar bort ditt ställ efter att ha använt det i kyla, kan du behöva värma upp det igen till nära rumstemperatur innan gummit är tillräckligt böjligt för att göra en solid tätning mot monteringsytan. När den väl är monterad (eller om du inte tog bort den) är du bra att gå. För varmare väder rekommenderar vi också att du blöter tätningskanten på ditt ställ innan du fäster det. GÖR INTE DETTA I LÅGA TEMPERATURER . Vakuumkoppen kommer att frysa till ytan på din bil, vilket kommer att förhindra att vakuumpumpen och backventilen fungerar korrekt. Du kommer fortfarande att behöva torka din bil ren i kylan, eftersom vakuumfästena inte monteras om det är snö eller is på bilen. Se till att torka det innan du sätter på ditt ställ!

Hur starka är vaccumkopparna ?

”Stark som en tjur.” 4,5-tums vakuumfästen har en nominell dragstyrka på 65kg, drar rakt ut från mitten. Dragstyrkan på en skjuvlast, dvs dragning från sidan, blir mindre.

6″ vakuumfästen har en nominell dragstyrka på 110kg, Att sätta flera vakuumfästen på en enda produkt multiplicerar uppenbarligen den maximala hållkraften.

Behöver jag rengöra ytan jag skall fästa min SeaSucker på ?

Rengör  eventuell ytsmuts från monteringsytan innan du fäster din SeaSucker

Medan du håller på, se till att tätningskanten på vakuumkudden också är ren. Du behöver inte rengöra monteringsytan med spritservetter, men en snabb avtorkning med en våt pappershandduk eller servett skulle inte skada. Låt oss göra det enkelt för dig: skaffa ett av våra rengöringssatser .

Vad är den oranga indikatorbandet till för ?

Det orangea indikatorbandet är en visuell representation av hur mycket vakuumkraft din kopp har. När du börjar se det orangea indikatorbandet betyder det att det är dags att pumpa upp din produkt igen!

Hur skall jag förvara mina SeaSucker produkter ?

Varje SeaSucker vakuumfäste kommer med ett skyddande lock. Sätt tillbaka locket på vakuumkudden när du inte använder den. Se till att trycka in kanten på vakuumkudden hela vägen in i locket; om den inte sitter helt i locket kan kanten på koppen deformeras och göra det svårt att fästa din SeaSucker nästa gång du använder den. Om det händer, låt din SeaSucker sitta på en plan yta som en bänkskiva i några timmar tills deformationen löser sig. Även om vi lägger en UV-hämmare i gummit och plasten vi använder är det en bra idé att förvara din SeaSucker inne eller i skuggan eftersom solen så småningom dödar allt.

Hur länge håller min SeaSucker?
Det finns ingen tidsgräns för våra vakuumfästen. Det beror delvis på ytan du fäster på, skicket på vakuumfästet, belastningen du lägger på det och andra faktorer. När det gäller ytor att fästa på, var vakuumfästen i allmänhet utformade för att bära stora glasskivor och andra fasta ytmaterial, så slätare, plattare ytor är idealiska. Rena ytor och rena SeaSuckers går långt för att maximera hålltiden. I vilket fall som helst, om vakuumfästet börjar tappa lite vakuum, kommer det att varna dig så att du kan få det tillbaka till full effekt innan det lossnar. Som du säkert redan vet kommer vakuumpumpens kolv att vända sig och sträcka sig från pumpcylindern när den börjar tappa kraft. När du väl ser det orangea indikatorbandet är det din väg att pumpa om din SeaSucker.

Hur lång är garantin och vad täcker den?
Vår grundgaranti var tidigare bara ett år, men dessa saker är så tillförlitliga att vi har utökat den till en livstidsgaranti. Det täcker den ursprungliga köparen mot defekter i material och utförande.

Påverkar Tesla Model 3-glasproblemet SeaSucker?
Vi är medvetna om problemet med Teslas glas och har skrivit upp särskilda instruktioner som finns här .

Jag hörde att ni älskar hembakade kakor; vart kan jag skicka några?
Skicka kakor, brownies och andra hembakade godsaker till SeaSucker Sweden, Skallebackavägen 26, 30241 Halmstad

Kan jag använda Komodo för mountainbikes?
Komodo är endast gjord för landsvägscyklar. Mountainbikes har en något längre hjulbas än landsvägscyklar och är vanligtvis för långa för Komodo. Den längsta gaffel-till-hjul-avståndet som passar på en Komodo är 29,5″. Gaffel-till-hjul-avståndet beräknas genom att mäta från mitten av din cykels främre nav till punkten på ditt bakdäck (på sidan närmast din vev /kedjekransar), 6 tum upp från marken.

Vilken typ av rack ska jag skaffa om jag har en cabriolet?
Om du har en cabriolet rekommenderar vi den utmärkta, vackra och dyra Komodo. Komodon håller hela cykeln från bilen, så till skillnad från Talon/Mini Bomber/Bomber behöver ditt bakhjul inte landa någonstans på fordonet.

Var ska jag fästa mitt SeaSucker cykelställ?
För det första – montera aldrig din ställning så att din cykel kommer att vara i sidled eller bakåt på ditt fordon. Det är helt enkelt inte tillåtet i SeaSucker-universumet. Att bestämma var du ska montera ditt ställ beror dels på vilken typ av bil du har och delvis på vilket ställ du har.. Om du  har en Talon, Mini Bomber eller Bomber, bör du montera ditt rack antingen precis bakom framrutan eller precis framför bakrutan. Vi gör detta för att det finns mer struktur och styrka i de flesta bilars tak i kanterna, vilket ger stativet den mest stabila möjliga monteringsplatsen.

Var ska jag fästa mina SeaSucker Monkey Bars?
Vårt allmänna råd är att placera stativet så att vakuumfästena på de främre och bakre stängerna är så nära hörnen på din bils tak som möjligt. Vi gör detta för att det finns mer struktur och styrka i de flesta bilars tak i kanterna, vilket ger stativet den mest stabila möjliga monteringsplatsen. Monkey Barsen är av tillverkaren godkännd för 75Kg last.

 

Lathund för val av Huske Gaffelfäste: